Kérem várjon!
2018. február 23., péntek | Sitemap
Szolgáltatásaink, termékeink
ASTRA hírek

ASTRA hírek 2015.11.24.

2015. november 24. kedd, 10:11
Tisztelt Partnereink!

Az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepénél 2015. december 1-jétől várhatóan olyan mértékű kapacitás csökkenés következik be, amely alapvető folyamatokat fog érinteni. Ezért az alábbiakban összegyűjtésre kerültek azok a legfontosabb teendők, amelyek segíthetnek a folyamatban lévő ügyek lehetőségekhez képest zökkenőmentes lezárásában.

 

1. Október 1-jétől máshová kötött, de élő Astra előzménnyel rendelkező KGFB szerződések

Azon ügyfelek, akik eljuttatták az Astrahoz a szeptember 30-ai közös megegyezéses nyilatkozatot, de a díjrendezettségük nem megfelelően vagy egyáltalán nem történt meg javasoljuk, hogy azt mielőbb tegyék meg. Amennyiben az ügyfél 2015. november 26-áig az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Citibanknál vezetett 10800007-40000000-11315003 számlájára befizeti/elutalja a hátralékot (közleményben a kötvényszámmal), akkor visszamenőleg 2015. szeptember 30-ára letöröljük és a KKNYR (Központi Kárnyilvántató Rendszer) rendszerbe lejelentjük a szerződést.

Fontos, így ezúton is felhívjuk a figyelmet a díjnemfizetés következményeire (60 napi díj+fedezetlenségi díj anyagi oldalról, továbbá egy esetleges hibás KKNYR lejelentés miatti procedúra, hiszen nem lesz az Astrában már, aki helyre tudná hozni stb.)

 

2. Élő Astra szerződések (minden termék)

Kérjük, hogy fontolják meg a szerződések mielőbbi átkötését másik biztosítóhoz, hiszen decembertől az ügyek (díjigazolás és zöldkártya kérés, díjkönyvelés, bónuszátvezetés, KKNYR lejelentés stb.) intézésére alig lesz lehetőség Fióktelepünknél, és a partnerportálhoz való hozzáférés is bizonytalanná válik.

KGFB: a 2015. évi CXLVII. törvény értelmében bármikor köthető új szerződés más biztosítónál anélkül, hogy megszüntetné az ügyfél az astrás előzmény szerződését.

Lakás, Casco: párhuzamos szerződés bármikor köthető más biztosítónál.

 

3. KKNYR (Központi Kárnyilvántató Rendszer) hibák

Mivel elfogyott az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepének humán kapacitásának döntő többsége, így azon dolgoznak az Asrtaban, hogy a KKNYR-ben jelenleg hibásan vagy egyáltalán nem szereplő szerződéseket szoftveresen javítsák.

 

4. Casco bónusz igazolások

Ezen a héten az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepéhez beérkezett kéréseket még fogják teljesíteni.

 

5. Kárrendezés

KGFB: a 2015. évi CXLVII. törvény értelmében a MABISZ illetékes valamennyi lezáratlan KGFB kár vonatkozásában, bővebb információ itt olvasható: http://mabisz.hu/hu/sajtoszoba/544-tajekoztatas-astra.html

Casco, lakásbiztosítás, vállalati vagyon- és felelősségbiztosítás, élet- és balesetbiztosítás: a román garanciaalap (FGA) illetékessége abban az esetben áll be kárügyekben, ha jogerősen kimondják az Astra felszámolásának megkezdését. Addig ugyan be lehet jelenteni a károkat az FGA elérhetőségein, de fizetési kötelezettsége nincs az alapnak. Várhatóan a fizetési kötelezettség beálltakor kijelölnek magyar kárrendezési megbízottat, nála lehet majd intézni a folyamatban lévő és az addig keletkezett károkat. Információk: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/vezeto-hirek/astra-biztosito/egyeb-biztositasok

 

6. Meg nem szolgált díjak visszatérítése

Az ügyfelek által befizetett, de meg nem szolgált díjak visszatérítése szintén a román garanciaalap (FGA) illetékességi körébe esik, és mint ilyen, ez esetben is akkor keletkezik fizetési kötelezettsége, ha jogerősen kimondják az Astra felszámolási eljárásának megkezdését. Addig is be lehet jelenteni az igényeket az FGA elérhetőségein, de valójában szintén a magyar megbízottnál lesz érdemes majd intézkedni.

A baleseti adó visszatérítésének vonatkozásában várhatóan törvénymódosításra kerül sor, erről az MNB és NAV tesz közzé a későbbiekben hivatalos információt.

 

Üdvözlettel,

ERIX Biztosítás Alkusz

Magyar Autóklub - Erix - Oldtimer Kötelező felelősségbiztosítás és Casco biztosítás díjkalkulátorok
Online szolgáltatásaink
Ha biztosítást szeretne kötni, vagy
zöldkártyát, csekket kér...
Erix Mportál
Bejelentkezés a felületre »
Elérhetőségeink
1096 Budapest, Vendel u. 11.
Tel.: (+36 1) 455-6300
Fax: (+36 1) 455-6399
E-mail: erix@erix.hu
6721 Szeged, Kálmány L. u. 14.
Tel.: (+36 62) 551-310
Fax: (+36 62) 551-319
E-mail: szeged@erix.hu
Partnereink
Lyoness partner
Szolgáltatásaink, termékeink
Erix Biztosítási Alkusz