Kérem várjon!
2018. február 23., péntek | Sitemap
Szolgáltatásaink, termékeink
Figyelem! Változások a mobilparkolásban

Figyelem! Változások a mobilparkolásban

2014. június 17. kedd, 09:19
Legfontosabb változások 2014.július 1-től
 • új előhívószámok
 • új szolgáltatások
 • új szolgáltatókA közszolgáltatásként nyújtott hazai mobilparkolás 2014. július 1-től egységes rendszerben működik. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. integrátorként működik közre az országosan egységesen üzemeltetett szolgáltatók, illetve a mobilfizetési szolgáltatást nyújtó parkolási üzemeltetők között.

Parkolási díj fizetése mobileszközzel

A fizető parkolási övezetekben a parkolási üzemeltetők által kiszabott díjak gyorsan és kényelmesen rendezhetők mobileszközökkel: SMS küldéssel, telefonhívással vagy mobilapplikációval.

 • SMS küldéssel 
  A gépjármű rendszámának a parkolási zónamatricán található telefonszámok egyikére elküldött SMS-sel indul el a parkolás. A parkolás a STOP szó elküldésével áll le.

 • Telefonhívással
  A parkolási zónamatricán található bármely telefonszám felhívása után indul el a parkolás, ami ugyanezen a telefonszámon le is állítható.

 • Mobilapplikációval
  Az ingyenes mobilparkolás applikáció a parkolási zónamatricán található QR kód leolvasásával vagy a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon tölthető le. Az applikáció lehetővé teszi a parkolás elindítását és leállítását, valamit az azonnali utalást is.

 

Zónatérkép

A hazai fizető parkolási övezetekről és –díjakról a zónatérkép részletes információkat tartalmaz.


PARKOLÁSI ZÓNÁK

Az országosan egységes 70 parkolási üzemeltető közterületi parkolási zóna adatbázisa itt tölthető le.

MOBILALKALMAZÁSOK

2014. július 1-től frissítse mobilfizetési applikációját!

2014. július 1-től változás történik a hazai mobilfizetési rendszerben. A változás a mobilparkolás alkalmazásokat is érinti, mivel a közterületi parkolási előhívószámok megváltoznak.

Ha már használja ezeket az alkalmazásokat vagy letölti 2014. június 30-ig, kérjük, feltétlenül frissítse július 1-e után!

Az új mobilfizetési rendszerben – vagyis július 1-et követően – letöltött alkalmazások már az új behívó számokkal működnek.
A mobilalkalmazások lehetőséget biztosítanak kényelmes és hatékony mobilvásárlási tranzakciók lebonyolítására, amelyek mobilinternet kapcsolat segítségével minimális kommunikációs díjjal, SMS üzenet küldéssel vagy telefonhívással történhet. Mobilinternet hozzáférés nélkül az alkalmazás WIFI hálózaton keresztül letölthető és telepíthető.

Látogasson vissza! Július 1-én töltse le ingyenesen a legújabb alkalmazásokat!

A MOBILALKALMAZÁS OKOSTELEFONRA LETÖLTHETŐ INGYENES APPLIKÁCIÓ. A LETÖLTÉSHEZ SZÜKSÉGES

 • mobilinternet vagy
 • WIFI kapcsolat.

Mobilparkolás

A mobilparkolás elindítható és leállítható

 • IP alapú kapcsolat esetén az applikációból
 • SMS küldéssel
 • telefonhívással

A mobilalkalmazások lehetőséget biztosítanak kényelmes és hatékony mobilvásárlási tranzakciók lebonyolítására, amely akár minimális kommunikációs díj nélkül – mobilinternet kapcsolaton keresztül – intézhető. Mobilinternet hozzáférés nélkül az alkalmazás WIFI hálózaton keresztül telepíthető, majd az alkalmazásból SMS-sel vagy telefonhívással történhet a vásárlás. Amennyiben a telefon rendelkezik GPS-vevővel, vagyis meg tudja határozni a telefon pozícióját, akkor az országos mobilparkolási térkép segítségével a telefon támogatást tud nyújtani az éppen aktuális parkolási zóna felismeréséhez, ezzel megkönnyíti a vásárlási tranzakció elindítását.

E-matrica

A bankkártya adatai biztonságosan elmenthetők az applikáción keresztül és regisztrációs egyenleg feltöltés nélkül, bankkártyás fizetéssel akár eseti, azonnali E-matrica mobilvásárlási tranzakció is kezdeményezhető.

JÚNIUS 18-TÓL REGISZTRÁLHATNAK ÜGYFELEINK

A magánautósok és a cégek felkészülhetnek az országosan egységes mobilparkolás elindulására, 2014. június 18-tól elektronikusan regisztrálhatnak ügyfeleink a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján keresztül.

A honlapon keresztül ügyfeleink megadhatják a regisztrációhoz szükséges személyes, illetve céges adatokat és feltölthetik autóik adatait. Különösen a cégek flották zökkenőmentes mobilparkolása esetében lehet fontos, hogy július elsejére minden készen álljon: június 18-tól ügyfeleinknek lehetősége van banki átutalással vagy regisztrált bankkártyáról feltöltéssel mobilparkolási egyenlegük feltöltésére, így azok, akiknek az eddigi szerződéses mobilparkolásai szolgáltatója nem csatlakozott viszonteladóként a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez, akár a többi viszonteladó, akár a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ügyfeleként továbbra is zavartalanul veheti igénybe a július 1-től országosan egységes rendszerű mobilparkolási szolgáltatást.

 

PARTNEREINK

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kiemelt közvetlen partnerei a mobilfizetési szolgáltatást nyújtó társaságok, vagyis a Szolgáltatók (pl. a parkolási üzemeltetők) és a Viszonteladók.

A Szolgáltatók azok a mobilértékesítésű szolgáltatást nyújtó társaságok, akiktől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a szolgáltatást megvásárolja.

A Viszonteladók megvásárolják a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által nyújtott mobil fizetési termékeket, melyet továbbértékesítenek a szolgáltatás igénybe vevői számára. A fizetési termék jelenleg elsősorban a közterületi parkolási közszolgáltatás és a használati díj (E-matrica), valamint az útdíj (HU-GO) ellenében igénybe vehető közút közlekedési célú rendelkezésre bocsátása.

 

Forrás: www.nemzetimobilfizetes.hu
Magyar Autóklub - Erix - Oldtimer Kötelező felelősségbiztosítás és Casco biztosítás díjkalkulátorok
Online szolgáltatásaink
Ha biztosítást szeretne kötni, vagy
zöldkártyát, csekket kér...
Erix Mportál
Bejelentkezés a felületre »
Elérhetőségeink
1096 Budapest, Vendel u. 11.
Tel.: (+36 1) 455-6300
Fax: (+36 1) 455-6399
E-mail: erix@erix.hu
6721 Szeged, Kálmány L. u. 14.
Tel.: (+36 62) 551-310
Fax: (+36 62) 551-319
E-mail: szeged@erix.hu
Partnereink
Lyoness partner
Szolgáltatásaink, termékeink
Erix Biztosítási Alkusz